Mesajı Okuyun
Old 16-07-2024, 02:56   #2
yorgun savaşçı

Değerli meslektaşım, öncelikle pes edecek noktaya gelmenize çok üzüldüğümü söylemek istiyorum.
İzmir'de avukatların sosyal hakları ne yazık ki kötü durumda. Son işyerimden mart ayında ayrıldım ve son maaşım 21.000 TL civarındaydı. Genel olarak piyasanın bu dolaylarda olduğunu söyleyebilirim. Ancak kurumsal bir şirkette avukatlık yapmaya başladığınız takdirde biraz daha iyi şartlarda çalışmanız mümkün.
İzmir'de avukatlık yapmanın eksi yanlarına gelecek olursak;
1-Adliyelerin bölünmüş olması nedeniyle gün içinde oradan oraya koşturmak insani yoruyor.İstanbul adliye sayısı bakımından İzmir'e fark atmış olsa da İzmir'de toplu taşımanın berbat olması nedeniyle bu fark kapanıyor. Hele sıcaklığın 40 dereceyi gectiği yaz günlerinde insan gerçekten cinnetin eşiğine geliyor.
2-İş imkanı Ankara ve İstanbul'a kıyasla çok daha az. Butik ofislerde iş elbet bulunuyor ama mesleki ve maddi tatmin açısından kurumsal işyerlerinde çalışmak daha mantıklı.Bu tür yerlerin sayısı ise maalesef az. Olanlar da 5 yıl ve üzeri deneyim kriterli ilanlar veriyor.
3-Maaşların düşüklüğüne karşın hayat İstanbul'dan aşağı kalmayacak kadar pahalı. Kiralar uçuk, ulaşım uçuk... Geçinmek her geçen gün zorlaşıyor.
Artılar
1-İzmir çok güzel bir şehir.
Başka yazacak artı özellik gerçekten bulamadım. Kariyer anlamında yükseliş yaşamak istiyorsanız İzmir ne yazık ki tavsiye edebileceğim bir şehir değil.
Saygılarımla.