06-07-2024, 11:12
|
|
|
Fatura Kesmeyeceğini Sözlü Olarak Beyan
Merhabalar meslektaşlarım,
Serbest meslek erbabı olan müvekkil, işi nedeniyle pazarlık yaptığı karşı tarafa telefondan: "Sen ödemeyi banka hesabıma yolla. Açıklama yazma. Ben faturalandırmayacağım. Resmiyete dökmeyeceğim." şeklinde konuşmuş.
Daha sonra whatsapp görüşmesinde ise müvekkil tam tersi şekilde: "parayı hesabıma yolla, açıklamaya ... iş sebebiyle ödeme yaz. Ben işlemi faturalandırıp sana faturayı göndereceğim. Elinde resmi olarak benim ödemeyi aldığıma ve işi yaptığıma dair belge olsun." mesaj atmış.
Karşı taraf, müv.'in önceki konuşmasını ses kaydına almış bunu da müv'e yollamış. Müv.'in ise elinde kendi yolladığı mesajları var.
Aralarında ne iş akdi ne de ödeme gerçekleşmemiş. Bu durumda fatura düzenlenme-düzenlememe aşamasına dahi gelinmemiş.
Müv., pazarlık için böyle bir yalan söylemde bulunduğunu, aslında fatura keseceğini bunu da sonra karşı tarafa hem sözlü hem de mesajında yazdığını söylüyor.
Bende, ödemeyi almadığını bu nedenle faturalandırma aşamasına gelinmediğini sadece sözlü bir söylem olduğunu, mesajla kendisinin fatura keseceğini beyan ettiğini, karşı tarafın tanıkları dahi olsa suça veya cezaya tabii işlemi gerçekleştirmediği için yani fatura kesmeme işlemini yapmadığı için bir sorun olmayacağını söyledim.
Müvekkile söylediğim şekilde ilerliyor değil mi?
|