Mesajı Okuyun
Old 29-06-2024, 23:26   #1
Av. Tuna

Varsayılan Elbirliği ile mülkiyet ecrimisil ve elatmanın önlenmesi ya da vekaletsiz iş görme ile tahliye davası mı?

Merhaba meslektaşlarım,

Müvekkil iki kardeş bir de amcaları var. Haladan taşınmazlar miras kalıyor, amca kendi kendine bir taşınmazı 11 ay önce kiraya veriyor müvekkillere de kira bedellerini hiç paylaştırmıyor. Kiraya verme hususunda diğer ortakların kesinlikle muvafakatı yok. Bu durumda geçmiş ödenen 11 aylık kira bedelinin müvekkillerin hakkına düşen kısmının tahsili ve kiracının tahliyesi için dava açmak istiyorum. Platformdaki ilgili konuları okudum ama konu kafamda tam olarak oturmadı.

11 ay boyunca ortaklardan birine ödenen kiranın tahsili için ecrimisil davası mı açmam gerekir yoksa vekaletsiz iş görmeden kaynaklanan alacak davası mı? Açmam gereken dava ecrimisil ise kiracıyı da davalı olarak göstermeli miyim?

kiracıyı tahliye etmek için tahliye davası mı ikame etmeliyim yoksa el atmanın önlenmesi için dava açsam yeter mi? Kaymakamlıktan el atmanın önlenmesi için başvuru yapmayı da düşünüyorum.

Kiracıya taşınmazı tahliye etmesini, tahliye edene kadar kira bedellerinin 2/3'ünü müvekkillerin hesabına yatırması hususunda ihtar keşide etmem sorun teşkil eder mi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.