|
|
|
|
Üstadlar nafaka alacağından dolayı icra takibi yaptık ancak borçlunun banka, tapu, araç kayıtları sorgulamasında mal varlığı yok. Müvekkil, borçlunun takipten kısa bir süre evvel üzerine olan ev ve arabasını kardeşine devrettiğini iddia ediyor. Borçlunun ev adresi şehir dışında olduğu için fiili haciz biraz zahmetli olacağından ve haczi kabil mal bulunamama ihtimali yüksek olduğundan, bunun sonucunda da devrettiği mallar hakkında tasarrufun iptali davası açmayı düşündüğümüzden şunu sormak istiyorum;
Üzerine önceden kayıtlı bir gayrimenkul olduğunu ve devrettiğini nasıl tespit edebilirim ? Herhangi bir tapu müdürlüğünden TC ile pasifini sorgulatarak yurt çapında devrettiği gayrimenkul durumunu görebilir miyim ?
Üzerine kayıtlı araç var ise onu devretmiş midir kime devretmiştir bunu sorgulatabileceğim bir yol-yer var mı ?
Sanıyorum "tasarrufun iptali yoluna gidileceğinden ilgili yerlerden devrettiği mal var mı yok mu sorulmasını talep ediyorum" şeklinde bir talep açsam icra müdürlüğü karar verip müzekkere yazmaz diye düşünüyorum. Geçmişte sahip olunan ve devredilen araç-tapu kayıtlarını nasıl görüntüleyebiliriz fikri olan meslektaşım var mı ? Böyle bir durum varsa tespit edebileyim ki ona göre tasarrufun iptali davasının ön şartı olan muvakkat aciz vesikasına erişmek amacıyla şehir dışına hacze çıkma zahmetine gireceğim.
Teşekkürler.
|
|
 |
|
 |
|
"Meslektaşım merhaba aynı konudan muzdaribim herhangi bir tapu dairesi pasif taşınmaz sorgusu yapma talebimizi yerine getirir mi yoksa bunu icra dosyasından mı istemek lazım ?"