19-06-2024, 23:16
|
|
|
Cevap dilekçesinin ıslahı
Herkese merhaba meslektaşlarım. Davalı vekili olduğum bir menfi tespit davası var. Konusu araç kiralama sözleşmesine ilişkin. Davacı araçla kaza yapıyor , aracı yaptıracağını söylüyor ve araçta çıkan masraflar için de taraflarca miktarda anlaşılarak kambiyo senedi imzalıyor ve müvekkile veriyor. Müvekkil senedi, aracın gereği gibi yaptırılmaması durumuna karşı kendini garanti altına almak için düzenletiyor ki endişesinde de haklı çıkıyor. Aracın parçaları orijinal değil ve eksik olarak tamir ettirilmiş. Bunun üzerine senet icraya konuluyor ve bahse konu dava yöneltiliyor. Müvekkille davacı bedeli aracın tamir masrafları için düzenliyorlar. Yani esasen değer kaybı ve ikame araç bedeli değerleri kapsam dışında. Fakat cevap dilekçesinde ne olur ne olmaz ben bu hususlara ilişkin talep hakkını saklı tutmaktayız şeklinde bir ibare geçtim. Rapor aleyhimize geldi ve itirazlarımı yaptım mahkemece kabul oldu. Davacı taraf ise değer kaybı ve ikame araç bedeli değerlerinin taleple bağlılık ilkesi gereği hesaplanmaması gerektiğini ileri sürdü beyan dilekçesiyle. Bu noktada her ihtimale karşın mahkemeden cevap dilekçesinin ıslahı için talepte bulunmalı mıyım? Yoksa zaten ispat yükünün davacıda olduğu ve cevap dilekçesinde bu hususlara değinilmiş olması nedeniyle mahkemece gözetilir mi? Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
|