Merhaba arkadaşlar iyi bayramlar diliyorum herkese. Ben hukuk fakültesini bitirdikten sonra bir kaza geçirdiğim için çalışmaya başlayamadım, staj dahi yapamadım, yıllar sonra 20 gün evvel ruhsatımı aldım ve şu an sudan çıkmış bir balığım.
Bir büro bulup çalışmayı düşünürken ihtiyaç sahibi bir akrabamdan gelen yardım teklifini kabul etmiş bulundum, ben danışmayı kastetmiştim ama kendisi bana noterden vekalet vermiş bile

Kendisi eşi tarafından terk edilmiş 2 çocuğuna tek başına bakan bir kadın, 500 tl olarak kalmış nafakayı artırma davası açmak istiyor. Hem yanlış anlaşılmaya kendim sebep olduğum için hem kadın gerçekten muhtaç durumda olduğundan hem de bu artık meslekten kaçmamam için bir işarettir belki diye düşündüğümden geri çevirmek istemiyorum.
Sizlere sorularım şöyle:
1) Teorim iyidir, araştırmacıyım ve çabuk öğrenirim fakat pratiğe dair hiçbir bilgim yok ki bilgiye erişimin en zor olduğu kısım bu sanırım

Sizce bu koşullarda bu davayı başarıyla sonuçlandırabilir miyim? Hak kaybına sebep olmak istemiyorum.
2) Vekaleti aldıktan sonra ne yapmam gerekiyor? Uyap’ta eski dava dosyalarını görebiliyor muyuz? Örneğin dilekçe için boşanma ilamına ihtiyacım var ama nereden görebilirim bilmiyorum.
3) Karşı tarafın gelir durumunu bilmeden nafakayı neye göre talep edebilirim?
Ücreti mukabilinde de olsa bana yardımcı olabilecek bir meslektaş olursa çok sevinirim.