Mesajı Okuyun
Old 14-06-2024, 15:22   #4
Av. Tuna

Alıntı:
Yazan AVUKAT2549
Meslektaşlarım benzer nitelikte başlık açsam da sizin mesajlarınızı görmemden dolayı buraya yazayım dedim. Ben de ihtiyaç sebebiyle tahliye davası ikame edeceğim. Fakat tapudaki mahalle ismi ile kira sözleşmesindeki mahalle ismi farklı. Dava dilekçesinde tapudaki mahalle ismini yazmak istiyorum. Fakat arabuluculukta kira sözleşmesindeki mahalle ismi geçti. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum. İyi çalışmalar

meslektaşım arabuluculukta her ne kadar tapu bilgilerine yer vermesem de dava dilekçesinde adminin belirttiği şekilde her iki adrese de yer verdim. Hakimin de karşı taraf vekilinin de henüz dikkatini çekmedi umarım kimsenin de çekmez. Hakim tapu kaydını celp etti ancak aktif husumet yönünden değerlendirmek için.

Kanaatimce dava dilekçenizde tapudaki adresi de eklerseniz, karşı taraf tarafından kira sözleşmesindeki adrese itiraz edilmezse ve hakim karar kurarken tapudaki adrese de tahliye adresinde yer verirse sorun kalmayabilir. Dava açıldıktan sonra davalı tarafından adrese itiraz edilmezse bu konuyu da hakime belirtip dosya hakkında karar verilirken tapu adresine de yer verilmesi talebinizi iletebilirseniz yardımcı olabilir.