Mesajı Okuyun
Old 08-06-2024, 20:17   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn Katılımcı,
1-Nafakanın miktarı tarafların mali durumlarına ve çocukların ihtiyaçlarına ilişkin delillerin değerlendirilmesi sonucu karara bağlanır.

Nafakanın yetersiz olduğunu düşünüyorsanız elbette istinaf başvurusunda bulunabilirsiniz.

2-Kural olarak boşanma yönünden itiraz yapılmaksızın sadece nafaka ve tazminatlar için istinaf yasa yoluna başvurulduğunda istinaf edilmeyen hüküm kesinleşir. Boşanma hükmü konusunda her iki taraf da başvuruda bulunmaz ise boşanma istinaf edilmeksizin kesinleşir. Mahkemenin de talep üzerine boşanmanın kesinleştiğine ilişkin şerh vermesi gerekir. Fakat uygulamada bir çok mahkeme boşanma konusunda istinaf olmadığı halde boşanma konusunda kesinleşme şerhi vermekten kaçınabilmektedir. Her iki tarafın da açık talebi halinde daha kolay sonuç alınabilir.


3- Hatırlatalım ki istinaf başvurusu çoklukla 3 yıla yakın zamanda sonuçlanmaktadır. Boşanmanın kesinleşmesi sağlanamaz ise nafakalara yıllık artış İstinaf ve Yargıtay kararı sonrasına kalabilir .
Karar verirken bu fiili durumu da değerlendirmeniz uygun olur.

4- Mahkemece belirlenen kişisel ilişki kararına aynen uymanız gerekir. Fakat bir zorunluluk sebebi ile kişisel ilişkinin bulunduğunuz şehirde kurulması mümkün değilse bunu karşı tarafa yazılı olarak ve bulunacağınız adresi ekleyerek önceden bildirmeniz gerekir.

Adli destek birimine başvuru yapılarak kişisel ilişki kurulması talebi varsa ve mazeretinizi kanıtlayamazsanız evet hakkınızda yasal başvuru yapılabilir.

Her aşamada bir avukattan hukuki destek almanızı öneriyoruz.