Mesajı Okuyun
Old 29-05-2024, 21:41   #7
norrinradd

Alıntı:
Yazan Av.Tuğba Göktepe
Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.
Maalesef haklısınız temerrüt sebebi ile tahliye ile karıştırdı,ısrarla söyledik kararı duyunca ama bir işe yaramadı.
Dediğiniz gibi itiraz edicez ve red kararını da istinaf edicez.Bir umut göndericez üst mahkemeye.
Süreç de oldukça uzayacak maalesef.
Daha önce hiç yapmamış olmama rağmen hakimi şikayet yolunu da değerlendirmek istiyorum.Bu husustaki düşüncelerinizi de benimle paylaşırsanız çok sevinirim.Çünkü bu kadar bariz bir hata kiracıyı çıkarmanın bu kadar zor olduğu bir süreçte işyeri olarak kullandığı taşınmaza 2.000 TL ödeme alan müvekkile anlatılabilecek bir durum değil malesef.

Meslektaşım itiraz değil de istinaf dilekçesi sunacaksınız. İstinaf başvurunuzu doğrudan BAM’a gönderebilir yerel mahkeme. Göndermeyip “istinaf dilekçesinin reddine” karar verirse aynı şekilde bu sefer o kararı istinaf edersiniz yine esas beyanlarınızı fahiş hatayı da belirterek. Çok ümitli olmamak lazım ama dediğim gibi.

Devlet aleyhine tazminat muallak tamamen heyetin takdirinde kalacak o tazminat, Yargıtay’da görülüyor bir de. Maddi tazminatı belirlemek de kolay değil sizin dosyada, manevi tazminat yine az tutarda belirlenebilir ama emsallere bakın derim bulabilirsiniz, vaktim olur bakabilirsem ben de paylaşırım.

Ben olsam bir şekilde ihtiyaç sebebiyle tahliye davasında çözüm üretmeye çalışırım müvekkile, ihtiyaç iddiasına yönelik tanık var mı diye sorarım… Bir şekilde yeni dava açmalısınız kiracıyı çıkarmak için.