Mesajı Okuyun
Old 29-05-2024, 16:40   #4
norrinradd

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Tuğba Göktepe
Cevabınız için teşekkür ederim.
Aynı gün ödeme mevcut değil.Sadece ihtarda 30 günlük ödeme süresi verildiği için ve 30 gün içerisinde kira borcu ödendiği için red kararı verdiğini kendisi söyledi hakimin.
İhtarlarımız aynı kira dönemine ilişkindi.
Kira tutarımız malesef kesinlik sınırının altında .
Verdiği kararın yanlış olduğunu söylediğimizde ise itiraz etmemizi söyledi.Kesin karar verdiği için itiraz edemeyeceğimizi söylediğimizde ise verdiği kesin kararın bizi bağlamayacağını,itiraz edebileceğimizi söyledi.
Beyanların tuhaflığı bir yana ,müvekkilin kaybolan hakkı ne olacak şu an bunu çözemiyorum.
Siz istinaf dilekçesi vereceksiniz, kesinlikten dolayı istinaf dilekçesi reddedilecek ancak 1 haftalık süre içerisinde o ret kararını HMK m.346/2 gereğince istinaf mahkemesine taşıyacaksınız. Hakim itiraz olarak bundan bahsetmiştir, ancak esasa yönelik bir sonuç elde edemezsiniz bu usulden. Siz yine de esas gibi istinaf edersiniz o ret kararını, yapacak başka şansınız yok çünkü ilk derece mahkemesi nasıl hukuka aykırı karar veriyorsa belki istinaf da hukuka aykırı bir şekilde esasa girebilir ve bu lehinize olur. Sizin mahkeme hiç istinaf dilekçesi ret kararı vermeden doğrudan kesin karara karşı yapılan istinaf başvurusunu BAM’a da gönderebilir bu arada, bu tarz hukuka aykırılıkları da gördük sonuçta, bu sefer BAM kesinlikten reddeder ama. Deneyebilirsiniz yapacak bir şey yok.

Müvekkilinizin kayboldu hakkı ancak çok ihtimal vermemekle beraber devlet aleyhine tazminat açabilirsiniz HMK m.46 vd gereğince. Çünkü “Farklı bir anlam yüklenemeyecek kadar açık ve kesin bir kanun hükmüne aykırı karar verilmesi” bir devlet aleyhine tazminat sorumluluğu ancak hakimin kastı veya ağır kusuru olmalı, sizinkinde kast yok ama hakim ağır kusurludur denebilir belki zorlama şekilde. Bu davayı kaybettiğinizde disiplin para cezası ödüyorsunuz bu sebeple müvekkilinize riski anlatıp açmak, dikkat etmek lazım.