|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av. İbrahim YİĞİT |
 |
|
|
|
|
|
|
Anlaşma olmaması halinde tabi ki arabuluculuk tutanağında diğer sair yasal haklarınızı yazacaksınız. Bunu belirtmiştim. Anlaşma ihtimalinde sadece talebinizin işe iade olduğunu dile getirirsiniz. Anlaşma olması halinde hangi tarihte, hangi işte, nerede işe tekrar başlayacağınızı yazarsınız.
İhtarname ya da yazılı başvurunun size bir faydası yok. Yazdınız verdiniz, cevap verilmedi, yine arabuluculuk başvurusu yapacaksınız. Ya da cevap için ne kadar bekleyeceksiniz. İllaki yazacağım diyorsanız, feshin haksız ve geçersiz olduğunu, işe iade edilmenizi, boşta geçen süre ücreti talep ettiğinizi, kabul edilmemesi halinde dava yoluna gideceğinizi yazarsınız. Sonra da işveren dönüş yapmaz ve siz yine arabuluculuk başvurusu yaparsınız, olacağı bu. İyi çalışmalar.
|
|
 |
|
 |
|
Çok teşekkür ederim meslektaşım, benim de asıl düşüncem arabuluculuğa gitmek. Ama müvekkil ısrarla hemen hukuki yollara girmek istemediğini dile getiriyor. Henüz vaktimiz var, raporu almadıkları konusunda da bir dilekçemiz bulunmuş olur diye düşündüğümden arabuluculuğa ikna olmazsa eğer kısa bir müddet cevap bekleriz diye düşündüm. İlginiz, yorumlarınız için tekrardan çok teşekkürler.