Mesajı Okuyun
Old 10-05-2024, 14:04   #4
Deoris

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Erdem Akçay
Meslektaşım,
  • Taşınmaz tapuda kimin üzerine kayıtlı?
  • Araç kimin üzerine tescilli?

Davalı, babasının yaptığı ödemenin kişisel malı olduğunu iddia edebilecektir.

Ödenmiş kredi ve aracın bedelinde davalının katkısı önemsiz. Davacı, bu değerlerin kişisel malından karşılandığını ispat edemezse, bu mallar edinilmiş mal sayılacaktır.

Davanın, boşanma davası ile beraber açılmasında bir sakınca yok ama ayrı bir dava olarak açılmasını tercih ederim. Mahkeme birlikte açılan davaları zaten ayıracak. Bari dilekçeler, deliller düzenli olsun.

Ev de araç da müvekkil kadın üzerine kayıtlı. Aslında tarafların isteği evin de aracın da müşterek çocukları üzerine geçmesi ancak çocuklar küçük ve baba ile fikir birliği içerisinde işlem yapmak çok güç olduğu için bunu gerçekleştiremiyoruz.

Ben de normalde davaları ayrı ayrı açma taraftarıyım ancak uygulamadaki işleyiş dolayısıyla bu konuda aklım karıştı. Daha önce Ankara'da görev yapmakta iken beraber açılsa da dosyalar ayrılıyor ve mal paylaşımı dosyası boşanmanın sonuçlanmasını bekliyordu ancak bulunduğum ilçede dosyaları ayırmadan tek dosya üzerinden de karara bağlıyorlar. Hal böyle olunca da müvekkil iki ayrı dava açılış masrafı yapmak yerine boşanmanın gecikmesini göze alarak tek dava açmamı talep ediyor.

Bu konuyu sizlere danıştıktan sonra davalı tarafça aranarak her şartımızın kabul edileceğini ve anlaşmalı boşanmaya artık gönlü olduğunu söyleyen bir telefon aldım ancak halen protokol imzalamak için gelen yok. Öyle bir kafa karışıklığı. Yanıtlarınız için teşekkür ediyorum; şu an için beklemedeyiz bakalım.