Mesajı Okuyun
Old 15-09-2023, 13:50   #3
norrinradd

Alıntı:
Yazan Admin
Kızı kendisiyle birlikte otursaydı, "aile birliği" ve "çekirdek aile" tezine katılırdım ancak, kendisi farklı bir yerde oturuyor ve evi reşit kızına devrediyorsa, kızı bence sözleşme açısından üçüncü kişi sayılır ve bu davranış da benim düşünceme göre akde muhalefettir.

Yargıtayın kiracının eşinin ergin kız kardeşiyle birlikte oturmayı akde aykırı sayarken, bir kişinin yalnız olan kız kardeşini yanına almasını sözleşmeye aykırılık olarak değerlendirmediğini okumuştum.

Aynı şekilde kız kardeşe devrin de akde muhalefet sayıldığına dair içtihatlar mevcut, mesela:

Bu olayda da tam duruma uyan bir içtihat bulabilir misiniz bilmiyorum ama bence davayı açıp şansınızı denemeniz iyi olur.
Çok teşekkürler meslektaşım. Bu arada aynı zaman da kiracıya karşı kira bedelinin tespiti davası da açmayı düşünüyoruz 5 yıl doldu diye. Arabuluculuğa başvururken konu olarak hem tahliye hem kira tespit yazabilir miyim? Yoksa ikisi için ayrı ayrı arabuluculuğa mı başvurmalıyım konu farklı olduğu için? Teşekkürler.