Sn. Admin'e katılıyorum.
Bu ihtimalde şu da bir yol olarak denenebilir. Tahliye riskini almamak adına Örnek 13 gelirse 30 gün içinde ödeme yapılıp, genel mahkemede menfi tespit-istirdat davasına gidilebilir. İcra harçları ve vekalet ücreti ilk aşamada ödenirse de dava kazanıldığı oranda istirdat mümkün olur.
 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan hukuk işçisi |
 |
|
|
|
|
|
|
kiradan indirim yapıldığında bu savunmalar (ne kadar tamirat bedeli olduğu, olağan gider mi önemli gider mi olduğu vs.) dar yetkili mahkemede tartışılamayacağından icra mahkemesi hakiminin kiracının lehine olacak sekilde itirazın kaldırılması isteminin reddine karar vermesi hukukun gereğidir.
|
|
 |
|
 |
|
İcra mahkemenin kiracının lehine bir değerlendirme yapması ve tahliye talebini reddetmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum. Dar yetkili ve yasada sayılan delillerle de bağlı mahkeme olduğundan şekli bakarak 30 gün içerisinde ödeme yapılmamış olması karşısında tahliye kararı vermek durumundadır.
Ayrıca onarım bedeli bir kira tutarını aşıyorsa karşı taraf iki haklı ihtara da gidebilir ki buna da mahal vermemeye dikkat edmek gerekir.