09-07-2023, 13:13
|
|
|
örnek 2 Taşinmaz Tesliminde Borçlunun 7 Günlük Itiraz Süresi Geçtikten Sonra Tehri Icra Işlemlerini Başlatmasi
Üstadlarım merhabalar, icra konusunda pek tecrübem olmadığı için soracağım soru hususunda beni maruz görün lütfen..
Davalı aleyhine ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açtım, kazandım ve örnek 2 icra takibiyle icra emri gönderdim. Davalı taraf 7 günlük itiraz süresi geçtikten sona tehiri icra işlemlerine başladı. Şu an gelinen aşamada derkenar alındı ve davalı taraf mehil vesikası talebinde bulundu. İcra memurluğuda teminatın hesaplanarak dosyaya depo edilmesi dahilinde mehil verileceğini kabul etti. merak ettiğim husus bu aşamada ALINMIŞ HERHANGİ BİR İCRANIN GERİ BIRAKILMASI kararı olmadığından tahliyeye gidebilirmiyim? Yani, alacaklı vekili olarak benim açımdan engel bir durum yok diye düşünüyorum. Tam tersine işlemleri borçlu vekilinin hızlandırması gerekmez mi? bazı meslektaşlar, tahliye anında bile icranın geri bırakılması kararı getirildiğini söylüyorlar. Açıkçası daha hiç tecrübem olmadı bu konuda. Çok teşekkürler..
|