Mesajı Okuyun
Old 02-07-2023, 15:53   #1
norrinradd

 
Varsayılan Düğünde takılan takıların eve harcanması

Merhaba meslektaşlarım. Davacı kadın eş tarafından müvekkilime karşı mal paylaşım davası açılmış durumda ve evlilik birliği içerisinde taraflar 1 adet ev almışlardır ve müvekkil davalı üzerindedir bu ev. Ancak bu evin peşin ödemesini müvekkilin babası yapmıştır yani müvekkile elden para vermiştir ve müvekkil ödemiştir. Ayrıca kalan taksitler ise taraflara düğünde takılan takılarla davacı kadının isteği ve rızası doğrultusunda ödenmiştir. Öncelikle iki sorum var.

1- Evin taksitlerinden önceki ilk peşinatın, müvekkilin babası tarafından müvekkile verilen elden ödeme ile yapıldığı hususunda tanık dışında bir delilim yok, bu ihtimalde bu ödemeyi mahkeme dikkate alacak mı veya başka nasıl bir yol izleyebilirim?

2- Düğünde takılan takılar kural olarak kadına ait ancak emsallerde de belirtildiği gibi "bu eşyaların iade edilmemek üzere kocaya verildiği, kadının isteği ve onayı ile bozdurulup müşterek ihtiyaçlar için harcandığı hususu davalı tarafça kanıtlandığı takdirde, koca bu eşyaları iadeden kurtulur." şeklindedir. Takıların kadının isteği ve onayı doğrultusunda bozulup eve harcandığını tanık beyanlarıyla ispat edebiliyoruz yine, böyle bir ispat kurgusunda yine ev ile ilgili davacı kadının katılma alacağı düşecek mi? Teşekkürler.