Mesajı Okuyun
Old 16-04-2023, 20:57   #1
avukat.fks

 
Varsayılan Yurt Dışı Merkezli Şirketten Alacağın Tahsili

Merhaba meslektaşlarım,
Ticaretle uğraşan bir müvekkilim ortakları Türk olan Yurt Dışı Merkezli bir şirkete sebze satıyor. Fakat fatura bedelini tahsil edemiyor. Borçlu şirket ortağı alacaklı olan müvekkilin telefonlarını da engelliyor.

Yurt dışındaki borçlu şirketin kurucuları Türk ve Türkiyede de gıda üzerine bir şirketleri var.

1 - Alacaklı şirketin yerleşim yerinde Türkiyede icra takibi başlatsak yetki konusunda sorunu yaşar mıyız?

2 - Alacağın Türkiyedeki şirketten tahsili mümkün olabilir mi, şirketlerin ortaklarının aynı kişi olması, aynı alanda faaliyet gösteriyor olmaları bir işimize yarar mı?

Yetki konusunda sorun yaşamazsak, yurt dışına tebliğ talep edebilir, itiraz etmezlerse ortağa İİK m. 89'a göre haciz ihbarnameleri gönderip yine itiraz etmez ise borçlu olarak ekletip Türkiyedeki mal varlıklarına haciz koydurabiliriz diye düşünüyorum fakat riskli. Yetkisizlik sorunu yaşamazsak denenebilir.

Ya da Avrupa Birliği İlamsız İcra Takibi yapılması gerekecek.