Mesajı Okuyun
Old 01-03-2023, 15:05   #1
keenlemyekün

Acil Birleşen Davalardan İlkinin Reddedilmesi Halinde Sürecin Devamı

Merhabalar.

Konuyu açmadan önce HMK m.166/1 ve 3. fıkralarını okudum. Konu kısmını genişletmemek için ikinci mesajda bu maddelere atıf yapacağım.

Adi yazılı satış sözleşmesi ile satılan taşınmaza ödenen bedeli tazmin için tüketici mahkemesinde (A şirketinin yetkilisi ve temsilcisi olan) müteaahhite tazminat davası açtım.

Adi yazılı sözleşmede müteahhit kendi adını yazmış hemen altına A şirketinin kaşesini vurmuş ve kaşenin üstünü de imzalamış gözüküyor.

Ön incelemede hakim bu duruma dikkat çekerek davayı neden A şirketine değil sadece müteahhit şahsa açtığıma dair beyanda bulunmam için süre verdi.

Ben aynı davayı şirkete karşı da açıp ilk dava ile birleştirme istemeyi düşünüyorum. Ancak aklıma takılan hususlar var.

1. İkinci davada hakimin aynı dava niteliğinde olduğu için birleştirme talebini hukuken reddetme ve davayı kendi mahkemesinde görme ihtimali var mı?

2. Birleştirme kabul edilse dahi ilk davaya bakan hakim mevcut hukuki durumda sizce ilk davanın husumetten reddine karar verir mi? Böyle olursa sürece ikinci dava üzerinden mi devam edilir?

Yardımınız için teşekkür ederim.