Konu
:
IBAN paylaşmayan meslekdaşımızın vekalet ücretinin ödenmesi yolları hakkında
Mesajı Okuyun
30-12-2022, 12:36
#
6
Av. Erdem Akçay
Alıntı:
Yazan
umutlaw
Erdem bey teşekkür ederim
Geçen haftalarda bşr arkadaşımız bu yüzden ceza yedi KvkK yi ihlal ettiğinden bana garip bir ceza geldi ama böyle bir olayı duyduk onun için uyaptaki bilgileri kullanamıyoruz.
KVKK m.5/e,f buna uygun gibi gözüküyor aslında. Zarara uğramamak için veri işlenmesine izin veriyor. Şu karar kullanılabilir belki ama riske girmek de zor:
Alıntı:
İlgili kişinin veri sorumlusundan sigortalı olduğu, poliçeden doğan ve Tüketici Hakem Heyeti kararı ile kesinleşen tazminatın ilgili kişiye ödenebilmesi amacıyla veri sorumlusunun Kanun’un 5’inci maddesinin (2) numaralı fıkrasının (c) bendinde belirtilen "B
ir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması
" ve (ç) bendinde belirtilen "Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması" hukuki sebeplerine dayanarak ilgili kişinin banka bilgilerini işlediği ve somut olayın hukuka aykırılık teşkil etmediği,
Ne olursa olsun KVKK, amacıyla hiç örtüşmeyin, kardan çok zararı olan ve en önemlisi saçma sapan bir kanun.
Alıntı:
Yazan
E.YILMAZ
Uyaptan ilamlı icra takibi açmaya başlayın ibanı çıkar
Meslektaşım denedim ancak göremedim karşı yan vekilinin ibanını. Hangi aşamada çıkıyor acaba?
Av. Erdem Akçay
Üye Kimliği
Av. Erdem Akçay İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av. Erdem Akçay İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın