Mesajı Okuyun
Old 05-12-2022, 16:13   #2
Av. Suat

 
Varsayılan

Fikir vermesi bakımından ....
Hukuki yarar, dava şartıdır.
Bir işin yapılması veya yapılmamasına ilişkin ilam alabilmek adına...
İmza atmayanın bu tutumu açıkça hakkın kötüye kullanılması teşkil ediyorsa veya bu durum başkalarını açıkça zarara sokmaktaysa ...kötü niyetli imtinadan dolayı imza atmış sayılmasına ..şeklinde bir dava açılabilir...Kötü niyet kanıtlanarak sonuca gidilebilir...Hukuki yarar dava şartıdır.

Ruhsat işlemleri için imza atmayan bir malikin eksik imza sorununu bu yolla dava açarak aşmıştık. ....imza atmış sayılmasına....şeklinde..
Belirttiğim husus mutlak olamamakla birlikte tabi her dava kendi içinde kendine has özellikleri ile bir bütün olarak değerlendirilecektir.

”Somut olayda hukuk kurallarına dayanarak vardığınızı sandığınız sonuç ya da çözüm, akıl ve mantığa, hakkaniyete, gereksinimlere ve böylece hukuki güveninize ters düşüyorsa, hukuktan değil kendi hukukçuluğunuzdan kuşku duymalısınız. Modern hukukta başta Medeni Kanunun 2.maddesindeki dürüstlük kuralları, doğru yorumlama yöntemleri ve yargıcın takdir hakkı size, akıl ve mantığa hakkaniyete ve gereksinimlere, böylece hukuki güveninize uygun bir çözüm mutlaka sunacaktır. Onu arayıp bulmak size düşer.”
Ord. Prof. Dr. Andreas B.Schwarz