|
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
bende tazminat ve velayet talepleri olduğundan karşı davanın açılmış olduğunu belirttim. Usulüne uygun bir harç da yatırılmadığını söyledi fakat bu konuşmadan çok önce ben zaten bu husus tarafımıza süre verilmeden çoktan harç yatırmıştım. Ben cevap dilekçesinde tazminat talebi bulunduğundan karşı davanın açılmış olduğunu düşünüyorum. |
|
 |
|
 |
|
Değerli meslektaşım
Boşanma davalarında davalıda olsanız maddi-manevi tazminat,nafaka,velayet gibi taleplerinizi karşı dava açmadan cevap dilekçesi ile talep edebilirsiniz.Cevap dlekçeniz kabul edildi ise bu talepleriniz geçerlidir.Anladım kadarı ile verilen cevap dilekçesi ile karşı dava açtığınızı iddia iddia ediyorsunuz. Cevap dilekçeniz karşı dava dilekçesininin unsurlarını taşıyormu taşımıyor mu bilmiyorum -ki bunu en iyi siz değerlendirebilirsiniz- ama dilekçenizi görmemekle beraber yazdığınız verilerden dilekçenizin karşı dava değil,maddi-manevi tazminat taleplerinizi içeren cevap dilekçesi olduğu anlaşılıyor.
Yinede dava açmakta ısrar ediyorsanız müvekkilinizin haklarını korumak ve boşanma davasında belirtilmiş olan gerekçenin gerçek olmadığını, açılmış olan boşanma davasındaki gerekçenin aslının bulunmadığını başka bir boşanma gerekçesinin var olduğuna dair yeni bir dava açıp birleştirme talep edebiliriiniz.Tabiki ilk önce müvekkiliniz ile görüşün, sonra Adli Yardımdan gelen dosyalarda Karşı Dava için yeni bir görevlendirme gerekip gerekmediğini bence Adli Yardım Bürosuna bir sorun.
Kolay gelsin...