16-10-2022, 23:50
|
|
|
Boşanmada Karşı Dava
Merhaba meslektaşlarım. Adli yardımdan atandığım dosyadaki bir hususu sizlere danışmak istiyorum.
Dava koca tarafından açıldı ben de davalı kadın vekiliyim. Davalı kadın cevap dilekçesinde karşı dava ibaresi olmadan tazminat talebinde bulunuyor. Ben bu süreçten sonra atanıyorum kendisine.
Fakat bu süreç sırasında kendisi PTT ile cevap dilekçesini yolladı ve kalem de önceki süre uzatım dilekçesini cevap dilekçesi gibi tebligata çıkartmış. Yanlış tebligat çıkarttırıldığından bu hususu düzelttim cevap dilekçesi dikkate alındı fakat yargılamanın hiç bir aşamasında karşı davacı olarak gösterilmiyoruz. Hakim ile konuştuğumda o hususu gerekçeli kararda tartışırız dedi. Bundan anladığım karşı davayı kabul etmeyeceği. Fakat ben karşı dava ibaresi bulunmasa dahi tazminat talepleri olduğundan karşı davanın açılmış olduğunu düşünüyorum. Gerekli harçlar hakim tarafından süre verilmeden tarafımızca giderilmiş bulunmakta.
Cevap veren ve okuyan bütün meslektaşlarıma şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
|