Mesajı Okuyun
Old 13-09-2022, 13:11   #1
Mr. Kök

Varsayılan Tapu Iptal Ve Tescil 3. Kişi

Sayın Meslektaşlarım merhabalar, Sizlere kafamı karıştıran bir olayı anlatmak istiyorum Durum şöyle;

A bir hanımefendi olup B ve C adında iki oğlu bulunmaktadır. Ailelerinde olan bir mali sıkıntı sebebiyle A'nın üzerinde bulunan bir taşınmazı D adlı aile dostlarına inançlı işlem gibi ekonomik sıkıntımız geçince bana veya oğlum B'ye devredersin şeklinde adi yazılı protokol düzenleyip devir işlemini gerçekleştiriyor. Sonra malum ekonomik sıkıntılar son buluyor ancak A vefat ediyor. B vefattan sonra D'ye tapu iptal tecil davası açıyor protokole dayanarak dava sırasında D durumu ikrar ediyor ve taşınmazı B'ye vermek istiyor bu konuda bir uyuşmazlık yok. Mahkeme davayı kabul ediyor. Dosya D tarafından usulen istinaf ediliyor ve istinaf başvurusu red oluyor taşınmaz hala D'nin mülkiyetinde. Özetle yaşanılan durum bundan ibaret uyuşmazlık şu ben C'nin vekili konumundayım ve C ben bu taşınmazdan hakkım olan miras payını istiyorum diyor bu durumda yönelteceğim dava tipi ve husumet yönelteceğim kişi konusunda şüphelerim bulunmakta Taşınmaz D'nin üstüne Ama mahkeme A'ya tesciline karar verdi. Bu durumda nasıl bir yol izlemeyelim şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim. İyi günler