Mesajı Okuyun
Old 02-08-2022, 09:15   #5
Admin

 
Varsayılan

Ben kişisel olarak bu davaları terditli olarak açabileceğinizi düşünüyorum ama bence iki ayrı dava olarak açmanız daha hızlı sonuç almanıza yol açabilir.

Terditli dava olarak açarsanız, Hakim önce ilk talebinizi değerlendirecek, bununla ilgili bir karar verecek ve eğer bunu redderse ikinci talebinizi incelemeye başlayacak. Bu ikinci talebiniz açısından gereksiz zaman kaybı oluşturacak düşüncesindeyim. Örneğin itirazın iptali talebinizi hakimin kabul ettiğini varsayalım. Bu durumda ilk talebiniz kabul edildiği için, ihtiyaçtan tahliye talebiniz henüz incelenmeyecek ve hükme bağlanmayacak. Karşı taraf istinafa gidip, bu kararı bozdurursa, ihtiyaçtan tahliye talebiniz oldukça uzun zaman sürüncemede kalacak.

Oysa her ikisi ayrı davalar şeklinde açarsanız, birinin akıbeti (ve yavaşlığı) diğerini etkilemeyecektir diye düşünüyorum. Hatta bence iki davanın birleştirilmesine bile gerek yok, her ikisi de ayrı mahkemelerde yürüsün ve hangisinden önce sonuç alırsanız, onun üzerinden tahliyeyi gerçekleştirebilirsiniz diye düşünüyorum.