Mesajı Okuyun
Old 25-07-2022, 18:30   #1
referansmektubu

 
Varsayılan Boşanma Kararının Kesinleşmesinden SonraTazminat İstemi

Meslektaşlarım, üstatlarım merhabalar.

Boşanma talepli karşı dava dilekçemizde talep ettiğimiz maddi/manevi tazminat taleplerimiz yerel mahkemece davacı ve davalının eşit kusurlu olduğu tespiti nedeniyle reddedildi. Boşanma kararının kesinleşmesi amacıyla iki taraf da boşanma kararını istinafa taşımadı.

Daha sonra davacı yan, kusur tespiti ile kadının kabul edilen boşanma davası ve ferileri ile kabul edilen ziynet alacağı yönünden istinafa başvurdu. İstinaf incelemesinde davacı erkeği tam kusurlu buldu, ancak tarafımızca yapılmış bir istinaf başvurusu olmadığı için hatırlatmakla yetinildi ibarelerine yer verilmiş.

"Dayanılan ve ispat edilen vakıalar nedeniyle kadının boşanma davasının kabulüne karar verilmesi doğru olmakla beraber hatalı kusur değerlendirmesi nedeniyle kadının tazminat taleplerinin reddi doğru değilse de bu yönde kadın tarafından istinafa getirilmediği için yanılgıya işaret edinilmekle yetinilmiştir."


Umutsuz bir soru olacak ancak maddi/manevi tazminat taleplerimiz açısından yapabileceğimiz bir şey kalmış mıdır bu aşamada?


Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.