Konu
:
Tedbir Nafakasına İlişkin İlamsız İcra Takibinin Durdurulması
Mesajı Okuyun
21-06-2022, 11:37
#
3
Karamik11
Alıntı:
Yazan
Av. Engin EKİCİ
Sayın Karamik11;
2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu'nun 'Ödeme emri ve muhtevası' başlıklı 60. maddesine göre icra dairesi, takip talebine uygun ödeme/icra emri düzenlemekle yükümlüdür. Her ne kadar borçlu tarafından takibe itiraz edilmiş ise de ödeme emrinde icra dairesinden kaynaklanan maddi hata olduğundan icra dairesine, yeniden tensip oluşturularak doğru icra emrinin gönderilmesi için talepte bulunmanız gerektiğini düşünüyorum.
Saygılarımla...
Cevabınız için teşekkür ediyorum değerli meslektaşım. Bu durumda icra dairesine talepte bulunduğumuzda ve buna ilişkin olarak icra dairesinin yeniden tebligat göndermesi söz konusu olduğunda, borçlu vekili Yargıtay içtihatlarında yer alan icra dairesinin verdiği karardan dönememesine ilişkin olarak şikayet yoluna başvurup takibi iptal ettirme durumu söz konusu olur mu acaba?
Bu durumlara ek olarak borçlu vekili haricen açtığımız takipten haberdar olduklarını belirterek borca ve ferilerine de itiraz etmiş. Buna ilişkin olarak Yargıtay kararlarını araştırdığımda kararlar arasında uyumsuzluk söz konusu olduğunu fark ettim. Bazı Yargıtay kararlarında ödeme emri tebliğ edilmeden haricen borçtan haberdar olunması durumunda, borçlunun itiraz etmesinin hüküm ve sonuç doğurmayacağını bu duruma bağlı olarak da itirazın kaldırılması davası açmakta hukuki yarar olmadığını belirtirken bazı kararlarda ise bu durumda itirazın hüküm ve sonuç doğuracağını buna ilişkin olarak da itirazın kaldırılması davasını açmakta hukuki yarar olduğunu belirtmişler. Bu konu ile ilgili olarak ne yapmamız gerekir değerli meslektaşım?
Karamik11
Üye Kimliği
Karamik11 İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Karamik11 İsimli Üyeye Email Gönderin
Karamik11 İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın