16-06-2022, 23:29
|
|
|
Sigorta Şirketi sürücü değişikliği iddiası ile hasar dosyasını reddetmesi
Saygıdeğer Meslektaşlarım Merhabalar,
Müvekkil’in oğlu kız arkadaşı ile birlikteyken araç kızın sevk ve idaresindeyken yaralamalı trafik kazası gerçekleşiyor. Kusurun tamamen bizde olduğu tutanak altına alınıyor. Müvekkilin aracı 2022 model olup yalnızca 2 ay önce alınmıştır. Aracın fatura bedeli 750 bin ve hasar 350 bin. Şu anki rayiç bedeli de 800 bin civarı. Kendi kaskomuza başvuru yapıyoruz. Sigorta şirketi öncelikle pert yolunda ödeme yapacaklarını iletiyor, sonra dosyaya müfettiş atanıyor ve müfettiş raporunda kaza anında sürücü değişikliği yapıldığı bu sebeple hasar dosyasına ödeme yapılamayacağı yönünde dosyaya rapor sunuyor ve hasar dosyamız teminat dışı olması sebebi ile reddediliyor. Müfettiş yönlendirici sorular ile “karı koca kaza yapmış, adamın sevk ve idaresndeyken, gördünüz değil mi” şeklinde bu yönde bir kanaat getiriyor. Sorum şu; aracın hasar değeri oldukça yüksek ama Perte çıkma hususunda dava açarken neyi talep etmem gerektiğine karar veremedim. Pert değil hasarın ödenmesine karar verilirse bir hak kaybı yaşanmasın istiyorum. Ve buradaki görevli mahkeme tüketici mi asliye ticaret mahkemesi mi? Ben serviste zarar tespit edildi ancak hasar tespiti için bir dava açmam gerekir mi öncesinde? Araç hala yetkili servisin Pert araç bölümünde. Yetkili servis aracın ordan alınmasını talep ettiğinde nasıl ve nereye almalıyım, bununla ilgili bana fatura edilecek bir bedel olursa sigorta şirketinden talep edebilir miyim? Şimdiden teşekkürler.
|