Konu
:
Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi
Mesajı Okuyun
07-04-2022, 13:53
#
3
Av. Karadağlı
Alıntı:
Yazan
Av. Seda Dönmez Doğan
Meslektaşım,
Önce iki numaralı sorunuza cevap vereyim. Daha önce ben açtığım davalar için tespit yaptırdım ki tespitin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Dava sırasında inşaatta ilerleme ya da mevcut durumda değişiklik olma ihtimaline karşın sizi fesih vb. gibi taleplerinizde haklı çıkarmak için uygun bir yöntem. Gerçi siz inşaatın sadece ince işlerinin kaldığını belirtmişsiniz bu durumda fesih pek mümkün olmayabilir. Duruma uygun bir talepte bulunursunuz. Tespitin ardından yükleniciyi temerrüde düşürmek için bir ihtarname de gönderebilirsiniz. Ben göndermeyi tercih ediyorum.
Ardından ilk sorunuzu irdelemek gerekirse, burada temerrüt hükümleri uyarınca sizin davayı hangi talep ile açtığınız ve bu talebinizi TBK m 125 de sayılı seçimlik haklardan hangisine dayandırdığınız önemli. Olumlu/olumsuz zarar ayrımı ile istenebilecek zarar kalemlerinizi gözden geçirmenizi ve çalışmanızı bu yönde yapmanızı tavsiye ederim. Bu konu ile ilgili çok fazla çalışma/ makale var, dava aşamasına gelemeden önce taramanızda fayda var.
Tespit kısa/hızlı bir işlem olduğu için ben sizin yerinizde olsam hemen tespit için başvuru yapar bu sırada dava için hazırlığımı yapardım. Kolaylıklar dilerim.
Meslektaşım yanıtınız için teşekkür ederim.
Tespit konusunda beni düşündüren husus müvekkilin maddi durumunun oldukça kötü olması. Bu yüzden tespit yapmadan dava sırasında önüme bir engel çıkar mı hususunda şüpheli kaldım. Esas davayı adli müzaheret talepli açacağım. Tespit davasının harçlarını dahi karşılayacak gücü yok. Tespit için de adli müzaheret kabul ediliyor mu bu hususta bilginiz var mı?
Av. Karadağlı
Üye Kimliği
Av. Karadağlı İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av. Karadağlı İsimli Üyeye Email Gönderin
Av. Karadağlı İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın