28-02-2022, 04:10
|
|
|
Şimdi de icra işi çikti😊
Merhaba arkadaşlar;
yukaridaki sorumda belirttigim durumun devaminda ;adli yardim red olup bizim muvekkil başvuru harcini yatirmadigindan asliye hukuk mahkemesi davanin açilmamis sayilmasina ve karşi vekalet ucretine hukmetmis.karşi tarfin avukati vekalet ucretini de icraya koymuş ve beni de borćlu vekili gösterip ödeme emrini bana yollamiş.ben; tebligati görunce icra dairesine talep yazarak vekil olarak dosyada bir vekaletin olmadigini ve vekil kaydimin sistemden silinmesini istedim.o da "ancak masraf yatirirsam benim muvekkile tebligat ile vekillikten cekildigimi yollayabilecegini;şu aşamada dosyada para olmadigindan vekil olarak sistemden silemeyecegi" diye bir karar yazmiş ve dosyayi kesinlestirmis.
burada asıl sorun
1) benim icra dosyasinda vekaletimin hiç olmamasi
2) karşi tarafin beni vekil gibi kaydettirip odeme emrini bana yolamasi ve dosyanin kesinleşmesi...
3)vekalet bulunmamsina karşin benim sanki vekillikten cekiliyormusum gibi işlem yapilmasi...
burada yapilan işlem sehven yapilan bir ekleme işlemi degil midir? icra mudurunun bunu sanki vekillikten ćekilme gibi yorumlamasi dogru mudur?buna iliskin yargitay karari var midir?
|