Konu
:
banka aleyhine maddi tazminat-Görevli mahkeme
Mesajı Okuyun
25-02-2022, 11:16
#
2
furugferruhzad
Alıntı:
Yazan
Av.SenaYıldız
Sayın meslektaşlarım iyi çalışmalar,
Müvekkilin banka kartından 8 parça halinde bilgisi dışında para çekilmiş.Bankaya başvurduğunda ise harcamanın 3d şifre ile gerçekleştiği gerekçesi ile talebi reddedilmiş. Bankanın bu durumda güvenlik açığı nedeni ile kusursuz sorumluluğuna dayanarak dava açmayı düşünüyorum fakat görevli mahkeme konusunda tereddütlerim var. emsal yargıtay kararlarında tüketici mahkemesi ve asliye mahkemesinde açılmış olduğunu gördüm ama emin olamadım?..
ÖZET : Dava, menfi tespit-alacak istemidir. Davacıya ait davalı banka nezdinde bulunan hesabından ( 20 ) dakika içinde ( 19 ) adet işlemle davacının bilgisi dışında kontör yüklemesi yapıldığının anlaşıldığı, davalı bankanın mudisi olan davacının hesabına üçüncü kişiler tarafından yapılabilecek müdahaleleri önlemek için gerekli güvenlik önlemlerini almadığı, bu sebeple kusurlu olduğu gerekçesi ile davanın kabulüne karar verilmiştir. Uyuşmazlığın, davacıya ait mevduat hesabından internet yolu ile para çekilmesinden kaynaklandığından T.T.K.nun 4. maddesi uyarınca davanın mutlak ticari dava niteliğinde bulunmasına göre, davaya bakma görevi Ticaret Mahkemesi'ne aittir. Hal böyle olunca görev hususu düşünülmeden, davanın Tüketici Mahkemesi'nde görülüp karar bağlanmasında isabet görülmemiştir.YARGITAY 19. HUKUK DAİRESİ-E. 2010/14942K.- 2011/3874T.
furugferruhzad
Üye Kimliği
furugferruhzad İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
furugferruhzad İsimli Üyeye Email Gönderin
furugferruhzad İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın