Mesajı Okuyun
Old 29-12-2021, 22:06   #3
imsel

Alıntı:
Yazan Av.3
Değerli üstadım

^kira sözleşmesi geçersizdir^
İbaresi ile artık taraflar arasındaki uyuşmazlığın dar inceleme yapan icra mahkemesinde tartışılamayacağını ve sulh hukuk ta tartışılması gerektiğini düşünüyorum . Ek olarak şunu da belirteyim . Elimde noter kira sözleşmesi varken bizden önce başka birisi ile yapılan adi yazılı alt kira sözleşmesi gerekçesi ile
( bizdeki noter sözleşmesinin geçersiz olduğu iddiası ile ) borca itiraz edildi. İcra mahkemesi ve bölge adliye bizi haklı bularak tahliyeye karar verdi .

Burası da sn. Talih Uyar ^dan

Alacaklı, icra mahkemesine “noterlikçe re’sen düzenlenmiş veya noterden onaylı” bir kira sözleşmesi sunamazsa (yani alacak- lı “sözlü”85, 86 ya da “adi yazılı şekilde”87 yapılmış kira sözleşmesine da- yanıyorsa); borçlu-kiracının kira sözleşmesinin varlığını inkar etme- si halinde alacaklı icra mahkemesinden “itirazın kaldırılmasını ve tahli- yeye karar verilmesini” isteyemez.88 Yani, kira sözleşmesinin sadece “ya- zılı” olması, alacaklıya “itirazın kaldırılması ve tahliyeye karar verilmesi” konusunda icra mahkemesine başvurabilmek hakkı vermemektedir. Çünkü, burada “imza incelemesi”89 ve “itirazın geçici olarak kaldırılması” kurumlarına kanun koyucu tarafından yer verilmemiştir.
üstadım teşekkür ederim.icra mahkemesinde bu gün itirazın kaldırılması davası açtım.çok bir cevap bulamadım.bakalım sonuç ne olacak.saygılar.