Mesajı Okuyun
Old 06-11-2021, 16:51   #1
AHMET01

Varsayılan Miktar Arttirmadan Cevap Ve Karşi Dava Dilekçesinin Kismi Islahinda Maktu Harç ödenir Mi?

Sayın Meslektaşlarım!

Bir boşanma davasında dava değerini arttırmadan salt bazı yeni vakaları ileri sürerek birinci cevap dilekçesini ve bu cevap dilekçesi ile açtığımız karşı davayı sonradan bir ıslah dilekçesi ile kısmi ıslah ettim. Dava boşanma davası olduğunda maddi ve manevi tazminat ile nafaka talepleri boşanmanın ferisi olduğundan bunlar zaten harca tabi değil. Fakat ben yine de bu miktarları arttırmadım. Hâkim ıslah harcını yatırmamızı istedi. Ben de ıslahın harca tabi olmadığını belirttim. Aslında bu durumu ıslah dilekçemde de belirtmiştim. Elimde Yargıtay 2. Hukuk Dairesinin 2018 ve 2017 tarihli iki içtihadı da var alınmaz diyor. 2019 Tarihli bir Hukuk Genel Kurulu Kararı var o da alınmaz diyor. Bu tarihlerden daha eski bazı içtihatlarda alınacağına dair hükümlere de rastladım. Fakat yenileri alınmaz diyor. Duruşmada Hâkimle ihtilafa düştük; ıslah harcının ödenmesini istediler ve 2 haftalık kesin süre verdiler. Hak kaybı olmasın diye mecburen ödeyeceğim fakat bu duruma göz yummak da istemiyorum. Ne dersiniz? Islahta Maktu harç ödeyen meslektaş var mı? Ödenmesi gerekir mi?