06-09-2021, 13:59
|
|
|
Karar Düzeltme
1- Karşı tarafın başlatmış olduğu ipoteğin paraya çevrilmesi icra takibine itiraz ettik.
2- Ayrıca ipoteğin kaldırılması için Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtık.
3- Karşı taraf da itirazın iptali için yine Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açtı.
4- Mahkeme bizim açmış olduğumuz ipoteğin kaldırılması davasını kabul ederken; karşı tarafın açtığı itirazın iptali davasını reddetti.
5- Mahkeme gerekçeli kararında bizim davamız ile ilgili hüküm kurarken "ipoteğin kaldırılmasına, davacının davalıya borçlu olmadığının tespitine" diye karar verdi.
6- Kararda, bizim açtığımız ipoteğin kaldırılması davası için maktu vekalet ücreti, itirazın iptali davası için de lehimize nisbi vekalet ücreti çıktı.
7- İpoteğin kaldırılması davasında nisbi vekalet ücreti hesaplanması gerekdi diyerek kararı "temyız" ettim. Karşı taraf da etti tabi.
8- Yargıtay kararı onadı. Karar düzeltme yolu açık olarak.
SORU:
1- İpoteğin kaldırılması davasında vekalet ücreti nisbi olmalı diye biliyorum. Yanılıyor muyum?
2- Bu durumda benim itirazım "karar düzeltmenin" konusunu oluşturur mu? Sizce benim itirazım karar düzeltmede kabul edilir mi? (Teyizde benim itirazlarıa hiç değinişmemiş)
3- Bir de şimdi fark ettiğim bir durum. Gerekçeli kararda "ipoteğin kaldırımlasına, davacının davalıya borçlu olmadığının TESPİTİNE" hükmü verilmiş. "Tespitine" ifadesini görünce bir duraksadım. Mahkeme öyle yazdığı için benim davam eda davası olmaktan çımkış mı olacak? "Tespit" yazdığı için kararı ilamlı icraya koyamayacak mıyım?
|