15-08-2021, 08:14
|
|
|
miras sebebiyle istihkak ve murisin bıraktığı belge
meraba meslektaşlarım bir müvekkilimin problemiyle ilgili kafa karışıklığı yaşıyorum müvekkilimin annesi vefat ediyor geride eşi ve iki çocuğu kalıyor ölen muris 10 yıl önce yurt dışında yaşıyan kardeşine,kardeşinin arabası kaza yaptığı için 2.670 euro o günün parasıyla 5.192.00 tl paarayı gönderiyor banka yoluyla almanyaya gönderiyor ve muris 2019 yılında ölüyor geride bir not bırakıyor n şu şekilde ''x'e gönderilen araba parası arabası kaza yapmış kendi paramdan öddedim sonra veririm dedi ödemedi '' ayrıca banka dekontundaki havale tarhini ve ödedidiği euro cinsinden paranın dekontta da yazan tl cinsinden miktarını da notuna eklemiş fakat imzası yok müvekkilim bu borcu annesinin teyzesine verdiğini yeni öğrenmiş ve defalarca istemesine rağmen murisin kız kardeşi bunu inkar etmektedir bu duurumda miras sebebiyle istihkak açmak istiyorum ama murisin geride bıraktığı not yazılı delil başlangıcı sayılabilir mi red mi olur gerçi yazılı delil başlangıcı olması için karşı tarafın elinden çıkmış olması gerekir diye düşünüyorum ama bu konudaki beni aydınlatırsanız sevinirim
|