Mesajı Okuyun
Old 10-08-2021, 18:16   #1
Rosebud

 
Varsayılan SGK'nın usulsüz tebliğ ile kesinleştirdiği icra takibinde ödenen paranın istirdatı için açılacak dava öncesinde kuruma başvuru zorunlu mu?

Merhaba meslektaşlar,

Müvekkil yurtdışında iken SGK tarafından müvekkile yersiz ödemelerin tahsili için yüksek meblağlı icra takibi başlatılmış. Ususlüz tebliğ ile takip kesinleştirilmiş ve müvekkilin bankada bulunan parası haczedilerek tahsilat yapılmış. Müvekkil de durumdan bankanın kendisine haciz işlemini haber vermesi üzerine haberdar olmuş. Derhal usulsüz tebliğ sebebiyle dava açmamıza rağmen, mahkeme kararı tahsilat yapıldıktan sonra çıktı. Tebliğ tarihi öğrenme tarihi sayıldı.

Şimdi sormak istediğim husus şudur : Sgk'nın müvekkelden yaptığı tahsilatın istirdatı için iş mahkemesinde istirdat davası açacağız. Ama kuruma başvuru yapmamız gerekiyor mu ? Kurum icra takibi başlatmadan yaklaşık 1,5 sene önce müvekkile borç bildirimi yapmış, müvekkil de itiraz etmiş. Ona rağmen takip yapılmış. Müvekkilin 1,5 sene evvel mail ile yaptığı itiraz kuruma başvuru şartını karşılamış olur mu, yoksa icra takibinden evvel olduğu için dava açmadan önce yine de başvurmalı mıyız?

Şimdiden çok teşekkürler..