03-04-2007, 18:59
|
|
|
Tahliye davası
Tahliye davası
Merhaba,müvekkillerim(karı koca) yurtdışında olup gayrimenkul satın almışlar ihtarnameyi sadece birisi çekmiş ve ihtiyaç nedeniyle tahliye davası koşulları oluşmadığı için bu nedenle tahliye davası açamadım.Satın aldıkları taşınmaz projeye aykırı olarak kullanıldığı ve mesken olarak kullanılması gerektiği halde işyeri olarak kullanıldığı için ben projeye uygun hale getirlmesi içn ihtar çektim tespit yaptırdım ve projeye uygun hale getirilmediği için akde aykırıl nedeniyle tahliye davası açtım.Açtığım dava kiracının mecurdaki kiracılık sıfatı sona ermediğinden ve sona ermesini gerektirir herhangi bir durumun varlığı da iddia ve ispat edilememiş olduğundan akdin ancak sona ermesi durumunda talep edilebilecek hususun akdin sona ermesinden önce talep edilemeyeceği gerekçesiyle dava reddedildi.Yargıtay tarafından karar onandı.Kiracıyı tahliye etmem gerekiyor edemiyorum aramızda kira sözleşmesi yok çok ucuz kira ile duruyor.Kiracıyı nasıl tahliye edebilirim olmadığı takdirde kira tespit davasını her zaman açabilir miyim
|