29-06-2021, 10:51
|
|
|
Dosyaya sunduğum vekaletname var ancak beni vekil kaydetmediler; sorumluluğum var mı?
Merhaba meslektaşlarım.
Vasiyetnamenin açılacağı dosyaya, vasiyetnamedeki ilgilinin taraf olarak, benim de vekili olarak kaydedilmem yönünde mahkemeye talep ve vekaletname sunmuştum. Ancak ilgilinin adının kapalı zarftaki vasiyetnamede geçtiği, zarfın da duruşmada açılacağı sebebiyle taraf eklemediler beni de vekil kaydetmediler. Şimdi vekaletname dosyada mevcut, ancak müvekkille yolları ayırdık. Bu vekaletnamenin dosyaya girmiş (ancak beni hiç vekil kaydetmediler) olması sebebiyle sorumluluğum devam etmekte midir? Yoksa hiç doğmadı mı? Ben aslında yok muyum? Ben kimim?
Bir de her ihtimale karşı dosyayı takip ediyorum. Duruşmada vasiyetnameyi açmış Hakim Bey. Ancak eski müvekkilin adı geçmiyor hiçbir yerde, mirasçı atanmış olduğu vs. gibi hiçbir tespit de yok, direkt lehine vasiyet edilenlere kararın ve vasiyetnamenin tebliğine karar vermiş, ama hani karara bakınca kimin lehine ne yapıldığı belli değil. Üstelik mirasçı (mesela) Muhittin'in yokluğunda karar verildiği belirtilmiş. Muhittin diye biri yok. Ne yasal/atanmış mirasçı ne vasiyet alacaklısı, ne zabıt katibi ne vekiller ne Hakim. Kimsenin adı Muhittin değil.
|