Mesajı Okuyun
Old 26-05-2021, 20:12   #1
öz87

Varsayılan Boşanma davalarında ziynet eşyaları ve çeyizlik eşya hakkında

Saygıdeğer meslektaşlarım. Hukuk davalarında yeni dosyalar alıyor olmam sebebiyle yardımcı olmanız adına iki soru sormak istiyorum sizlere

1. Öncelikle boşanma davası içerisinde altınların parayla iadesini talep ettim . Miktar belirledim ancak elimizde yeterli fotoğraf video olmadığı için dosyaya ilk aşamada sunamadım yapılan duruşmada eksik harcın tamamlanmasıyla ziynet yönünden de devam etmiş olacak yalnız dosyada bir tanık harici hiç bir şey sunamamıştım. Tanıkta istediğimiz gibi konuşamadı şimdi eksik harç tamamlandığında ben dosyaya yeni temin etmiş olduğum fotoğrafları sunabilirmiyim ?dava dilekçemde her türlü hukuki delil diye ibaremde mevcut. sonrasında bilirkişi incelemesi mi talep etmeliyim?

2- müvekkilim evi terk etmek zorunda kalmış ailesinin kendisine çeyizlik olarak aldığı tüm eşyalar eski evinde kalmış bunu talep etmiştim dava da polis eşliğinde gidilmesi yönünde karar istedim ancak hakim bir dilekçe ile 6284 sayılı kanun gereği dilekçe sun ben oraya göndericem sonra karar verilecek gibi bir beyan da bulundu. Çeyizlik eşyaları polis eşliğinde temin edebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?nasıl bir dilekçe hazırlayın mahkemeye sunmalıyım? Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum