Mesajı Okuyun
Old 26-05-2021, 10:49   #1
Batu Han

Varsayılan Kısmi Davada Saklı Tutulan Fazlaya İlişkin Alacaklar İçin Belirsiz Alacak Davası Açmak

10 yıllık zaman aşımına tabi bir alacak için kısmi dava açmıştım. Fakat iş oldukça karmaşık bir hal aldı. Daha önce nüfusta görünmeyen çok sayıda taraf dosyaya eklendi. Netice itibarıyla davanın 10 sene içerisinde bitememe tehlikesi doğdu. Gerçi hala zamanaşımının dolmasına 4 sene var. Fakat bu sürenin çoğu üst mahkemelerde sıra beklerken geçecek. Hatta 10 sene içerisinde alacağı netleştirecek bilirkişi raporunun benim açımdan güvenilir hale gelip gelmeyeceği bile şüpheli. Normalde ilk başta miktarlar yüksek olduğu için davayı bitirip ek dava şeklinde kalan alacak hakkını talep eder ve müvekkili riske atmam diye düşünüyordum ama görünüşe göre bu plan işin gidişatı nedeniyle imkansız hale geldi.

Dosyaya kısmı dava olarak devam edip, kalan kısım içinse belirsiz alacak davası açabilir miyim diye merak ediyorum. Körleme bir ıslah ile bedeli arttırmak zorunda kalmak istemiyorum zira.

Şöyle denebilir, tam ıslah ile davayı belirsiz alacak davasına dönüştürebilirim. Fakat dosya istinaftan Yargıtay'a gittiği aşamada diğer davayı açma gibi bir planım var zamanlamayı doğru yapabilirsem. Böylece en azından üst mahkemelerden bir tanesi kararı onaylamış olacak. Davanın olumsuz neticelenmesi halinde müvekkil adına oluşacak ciddi maddi yükü minimize etmek için en uygun yol bu gibi göründü.