Konu
:
Belirsiz Alacak
Mesajı Okuyun
25-05-2021, 13:22
#
3
Av. Fatih ÖZKAN
Alıntı:
Yazan
Av.mehmet.av
Keşke bu paylaşımı dava açmadan önce yapsaydınız? Davayı açmışsınız artık, reddedilmemesini umacaksınız
Bence kısmi dava açmanız daha uygun olurdu.
Mahkeme davanın belirsiz ava olarak açılamayacağına hükmetse dahi direkt olarak reddetmeyip 1 haftalık kesin süre içinde talebinizi düzeltmenizi ister diye düşünüyorum.
Sayın meslektaşım öncelikle değerli vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Dava açmadan önce zaten bu hususta bir konu oluşturmuştum ancak kimse cevap vermemişti ama tabi artık yapacak bir şey yok.
Şahsen ilk başta kısmi dava olarak açmayı ve ıslah müessesini düşünmüştüm ancak bir meslek büyüğümün yönlendirmesi neticesinde davayı belirsiz alacak olarak açtık.
Dava tüketicinin açtığı devre tatil sözleşmesinden kaynaklanan sözleşmenin feshi davası. Sözleşmenin feshini ve tapuya konu taşınmazın güncel bedelini talep ettik. Bunun nedeni ise aksi bir durumun sebepsiz zenginleşmeye neden olabileceği idi. Aslında gönlüm ve mantığım tarafımızca güncel bedelin bilinmesinin mümkün olmaması nedeni ile davanın belirsiz alacak olarak açılabileceği yönünde ama sorduğum herkes sizin gibi düşünüp söylüyor. Bu yüzden de umutsuzum maalesef.
Belirli alacak davasına döndürme dilekçesi sunup bilirkişi raporu alınırsa sonrasında ıslah yapmam mantıklı mıdır sizce ?
Av. Fatih ÖZKAN
Üye Kimliği
Av. Fatih ÖZKAN İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av. Fatih ÖZKAN İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın