Mesajı Okuyun
Old 12-04-2021, 12:04   #1
Rosebud

Mutlu İki Borçlunun Olduğu İcra Dosyasında Borçlulardan Birinden Alınan Taahhüt Diğer Borçluya Karşı da İcra İşlemlerini Durdurur Mu ?

Merhaba,

Bir icra dosyamızda 2 borçlu var. Bizden önce dosyayı takip eden avukat dosyayı takipsiz bırakmış, sonrasında dosyayı biz aldık. Borçlulardan birinin aracına haciz tesis edildikten sonra dosya takipsiz bırakılmış, haciz düşmüş. Bu arada da bizden sonra başka icralardan haciz uygulanmış. Ben de dosyayı yeniledikten sonra, araca haciz şerhi koydurdum. Sonrasında diğer borçluyu adresinde yakalayıp uzun vadeli taahhüt aldım. Bu arada da diğer icra dosyası alacaklısı bizim haczimizin düştüğünü düşünerek aracı satışa çıkarmış. Burada sormak istediğim 2 soru var:

1-haczimiz düştükden sonra yeniden haciz uygulamama rağmen sıra cetveli yapılırken sıram değişir mi, burada ilk haciz uygulayandık ancak düştüğü için ilk derece alacaklı olarak alacağa mahsuben satışa katılabilir miyiz??

2-diğer borçludan aldığım tahhüt, bu borçluya karşı da icra işlemlerini durdurur mu ? 1. nolu borçludan tahhüt almama rağmen 2. nolu borçlunun aracının satışına katılabilir miyim alacağa mahsuben.

Sorularımı yanıtlayan meslektaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.