Mesajı Okuyun
Old 03-04-2007, 12:53   #2
Av.Turhan Demiroğlu

 
Varsayılan

2577/
Madde 28 - 1. (Değişik: 4001 - 10.6.1994) Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez. Ancak, haciz veya ihtiyati haciz uygulamaları ile ilgili davalarda verilen kararlar hakkında bu kararların kesinleşmesinden sonra idarece işlem tesis edilir.

2. (Değişik: 4001 - 10.6.1994) Tam yargı davaları hakkındaki kararlardan belli bir miktarı içerenler genel hükümler dairesinde infaz ve icra olunur.
3. Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemeleri kararlarına göre işlem tesis edilmeyen veya eylemde bulunulmayan hallerde idare aleyhine Danıştay ve ilgili idari mahkemede maddi ve manevi tazminat davası açılabilir.

4. Mahkeme kararlarının otuz gün (*) içinde kamu görevlilerince kasten yerine getirilmemesi halinde ilgili, idare aleyhine dava açabileceği gibi, kararı yerine getirmeyen kamu görevlisi aleyhine de tazminat davası açılabilir.


1*Memur kesinleşmeyi beklemeden alacağını isteyebilir. İdarenin işlem tesis mecburiyeti, aksi takdirde tazminat sorumluluğu var.
2*Kararda muayyen bir meblağ belirtilmediğinden (tam yargı davası olsa da) icra takibi yapılamaz.
3*İlamlı icraya konu olamayacağından, takip iptal ettirilebilir düşüncesindeyim. Madde hükmü açık:
Alıntı:
Tam yargı davaları hakkındaki kararlardan belli bir miktarı içerenler

Zannımca dava sadece iptal talepli.. Tam yargı değil. Bu durumda zaten iptal kararına uygun işlem tesisi istenecek, gerçekleşmezse tam yargı davası açılacak zannediyorum.
Saygılarımla...