Mesajı Okuyun
Old 23-03-2021, 22:01   #6
üye56943

Alıntı:
Yazan Cumhur Okyay
Zannımca, benzeri bir soruya cevap vermiştim.
Görünen o ki,tereke mevcudu,kapsamlı ve ayrıntılı.
Sağlıklı ve yapılacak iş ise, Ahkâmı şahsiye dâvalarına bakan Sulh Hukuk Mahkemesinden, murisin terekesinin tesbitini talep etmektir.
Mahkemeye vereceğiniz dilekçede, tereke mallarını, banka veya muhtemel banka isimlerini bildirdiğiniz takdirde, yazı işleri müdürü ilgili yerlere müzekkereler yazarak ve mahkemesince tereke nedeniyle tedbir de vaz edildiğini bildirerek, gereken cevapları alacaktır.
Siz de ona göre, terekenin tamamı ya da belli malları hakkında ortaklığın giderilmesi dâvasını açacaksınız.
Kolay gelsin..

Merhaba üstadım.

Murisin Almanya’da ve Türkiye’de malları bulunuyor. Türkiye’de takpastaki sorguda 11 gayrimenkul çıktı. Müvekkilim murisin diğer malvarlıkları hakkında bilgisi olmadığı için tereke tespit davası açtım. Almanya’yadaki mallar için ilgili yerlere müzekkere yazılmasını istedim.

Tam olarak bilmediğimiz tereke için tereke tespit davasının sonlanmasını mı beklemeliyim. Yoksa Şimdi zamandan kazanmak için ortaklığın giderilmesi davası açıp,açmış olduğum tereke tespit davası ile birleştirmeli miyim? Bekletici mesele mi yapmalıyım bilemedim.

Zira Muris muvazaası yapıldığını düşündüğümüz menkul ve gayrimenkuller de var bunun için ayrı tapu iptal ve tescil davası açacağız. Bir çok dava çeşidi açmak zorunda olduğumdan zaman önemli diye düşünüyorum.