Mesajı Okuyun
Old 17-02-2021, 14:27   #1
haykıransükutlar

Varsayılan Kira sözleşmesi tahliye için 10 yıllık süre

Sayın meslektaşlarım; bildiğiniz üzere, belirli süreli kira sözleşmesinde, taraflar bildirimde bulunmadığı takdirde 1 yılın sonunda kontrat yenilenmiş olur. Kira sözleşmesi bitse dahi gayrimenkul sahibi, kiracının evi boşaltmasını talep edemez. Ancak kira sözleşmesinin üzerinden 10 yıl geçtikten sonra bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshedip kiracının tahliyesini isteyebilir.

ilki 2011 başlangıç tarihli 5 yıllık süreli kira sözleşmesi, bu sözleşmenin bittiği gün hemen 2016 tarihli yine 5 yıllık süreli kira sözleşmesi yapılıyor kiracı ile. taraflar, kiralanan yer ve sair her şey aynı. Beşer yıllık iki kira sözleşmesi var yani elimizde.

kiracıyı çıkarmak amacıyla nasıl bir yol önerirsiniz? 10 yıllık süre, iki sözleşme olduğu için ve ikinci sözleşme de 2016 yılında yapıldığı için dolmamış oluyor sanırım. 2011 tarihli ilk sözleşme üzerinden 10 yıllık sürenin dolduğu iddia edilebilir mi?

kiracının hiç kira borcu yok bu arada. günü gününe bir ödeme söz konusu.

ne yol önerirsiniz? bir şey mi kaçırıyorum? affınıza sığınarak, siz değerli üstadlarımdan yardım talep ediyorum.