09-01-2021, 15:41
|
|
|
Taahhütnamede sözleşmeden farklı ismin yer alması- görevli mahkeme
Sayın Meslektaşlarım Merhaba,
Satıcı Şirket ile müvekkil arasında bir araç satış sözleşmesi akdediliyor ve satış sözleşmesini de müvekkil ile satıcının vekili yapıyor. Satışın akabinde vekil bir de araç üzerinde satıştan önceki ceza-vergi vs.den SATICI ŞİRKETİN ORTAĞININ sorumlu olacağına dair taahhütname veriyor. Altına da dayanak olarak satış sözleşmesi için Şirketin ona vermiş olduğu vekaletnamenin tarihini ve yevmiye numarasını yazıyor.
Taahhütnamedeki satıcı şirketin ortağının isminin sehven yazıldığını ve alttaki vekaletname bilgilerinin de taahhüt edenin aslen Şirket olduğuna işaret ettiğini düşünmekteyim.
Ben satıcı Şirkete karşı söz konusu taahhütnameden kaynaklı alacağa ilişkin olarak ilamsız icra takibi yaptım ve karşı taraf borca itiraz etti. Ben de itirazın iptali yoluna başvuracağım. Görevli mahkemenin tüketici mahkemesi olduğunu düşünüyorum.
Hem davalı kişi bakımından hem de mahkemenin görevi bakımından düşüncem doğru mudur? Bu konuda fikirleriniz nelerdir? Konu ile ilgili elinde benzer bir karar olan meslektaşım var mıdır?
Teşekkür ederim.
|