Mesajı Okuyun
Old 31-12-2020, 11:02   #3
Erdoğan Saray

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Burak Atak
Sevgili meslektaşım, merhabalar.

Fikrimce borçlular tek bir borçtan dolayı değil, ayrı ayrı borçlardan dolayı sorumlu oldukları için takibi de her bir borçluya, kendi sorumluluğuna göre münferiden açmanız gerekmekte.

Her bir borçlu adına itiraz gelmeyecek şekilde borçlu oldukları dönemleri tespit etmenizin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Mülkiyetin ne zaman el değiştirdiğini TBB Takpas kısmından öğrenebilirsiniz.

UYAP'ta T.C. kimlik numarası olmadan borçluya karşı takip yapılamıyor maalesef. Tapu kaydından öğrenmek de KVKK bahanesiyle zor şu zamanlarda. T.C. bilgisi olmadan borçlu tespit edilemeyeceği için mutat meskene tebligat da gönderilemeyecektir. Zira her isim soyisim kombinasyonuna sahip onlarca kişi var artık.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim meslektaşım, benim asıl sormak istediğim mevcut kat malikine icra takibi yaptık ancak aidat borcunun kendisine ait dönemlere ilişkin olmadığına ilişkin bir itiraz ileri sürdüğünde ben eski malike karşı aynı takip üzerinden devam edebilir miyim yoksa yeni bir takip mi yapmalıyım