29-12-2020, 21:49
|
|
|
Tebliğden önce itiraz
Merhaba değerli meslektaşlarım.Benim sizlere sorum maalesef yargıtayın kafasının oldukça karışık olduğu bir hususa ilişkin.Şöyle ki bir müvekkilimize eski kayınvalidesi icra takibi başlatıyor.Ve başlattıktan yaklaşık 3 gün kadar sonra telefonla arayıp tartışma yaratıp,icra takibi başlattığını bildiriyor.Bunun üzerine müvekkil e-devlete girdiğinde icra takibini görüyor ve takibe itiraz etmemi talep ediyor.Tarafımca -haricen öğrenilmiş-icra takibine itiraz ediyorum.İlk etapta mazbata dosyada bulunana kadar geçici olarak durma veriliyor akabinde mazbatayla birlikte süresinde itiraz edildiği kabul edilip,icra takibi itirazla kesin olarak duruyor.Bugün tarafıma gelen tebligatta karşı tarafın tebliğden önce gelen itirazı icra muamelesini şikayet konusu yaparak şikayet ettiğini öğrendim.Bu anlamda yargıtay kararlarını incelediğimde birbiriyle çelişen çok fazla karar olduğunu gördüm.Bu arada neden tebligatı beklemediğimiz konusuna gelince, müvekkil otellerde garson olarak çalışıyor ve günlük işler yapıyor.Dolayısıyla bu işler sebebiyle zaman zaman hatta çoğu zaman otellerde konaklıyor dolayısıyla ikamet adresine 5-6 günde bir uğrayabiliyor.Bu yönde risk almak istemediğimiz için en başında itiraz ettim.Bu hususta mahkemelerin görüşü ne oluyor ?Benzer davalarla ilgilenen meslektaşlarımın değerli görüşlerini öğrenmek isterim.
|