04-09-2020, 16:11
|
#2
|
|
Değerli meslektaşım HMK 57/1-c bendi gereğince davalılar arasında ihtiyari dava arkadaşlığı bulunduğu düşünülerek davacı tarafından tek dava açıldığı kanaatindeyim. Eğer siz, her bir tasarruf işlemini oluşturan vakıaların ve hukuki sebeplerin farklı olduğunu düşünüyorsanız, HMK md. 167 gereğince davaların ayrılmasını talep edebilirsiniz.
Somut olayı açıklamamanız nedeniyle net bir cevap verilememekle birlikte; eğer iddia eden, borçlunun mal kaçırma saiki ile gayrimenkullerini üçüncü kişilere devrettiğini iddia ediyor ise savunma olarak mal kaçırma saikinin oluşmadığını ileri sürmeniz açısından; davalıların birbirinden bağımsız hareket ettiğini ve hatta her satış olayının birbirinden farklı olduğunu göstermeniz açısından davalıların ayrı ayrı savunma vermesi daha yerinde olur diye düşünüyorum.
İyi çalışmalar..
İhtiyari dava arkadaşlığı
MADDE 57 - (1) Birden çok kişi, aşağıdaki hallerde birlikte dava açabilecekleri gibi aleyhlerine de birlikte dava açılabilir:
a) Davacılar veya davalılar arasında dava konusu olan hak veya borcun, elbirliği ile mülkiyet dışındaki bir sebeple ortak olması.
b) Ortak bir işlemle hepsinin yararına bir hak doğmuş olması veya kendilerinin bu şekilde yükümlülük altına girmeleri.
c) Davaların temelini oluşturan vakıaların ve hukuki sebeplerin aynı veya birbirine benzer olması.
|