Mesajı Okuyun
Old 31-08-2020, 14:48   #3
yagmur.

Saygıdeğer Meslektaşım Ahmet Güngör öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim .

Benim konuyla ilgili kafamı karıştıran husus şu: Eğer müvekkilimi işçi olarak değerlendirirsek dediğiniz gibi yaşlılık aylığı aldığından dolayı tahsis yazısını işverene tebliğ etmeli ve sözleşmeyi feshetmeliydik fakat müvekkil emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmiş ve İşveren de şuan zaten belirli süreli sözleşmenin sona ermesi nedeniyle sözleşmeyi sona erdirmiş durumda. Eğitim dönemi başlamadığı için sözleşme askıda olarak değerlendirilebilir. Biz işverene emeklilik nedeniyle fesih içerikli bildirim yapmadan davayı açarsak dava reddedilir mi diye endişe ediyorum, arabuluculuk aşamasını da geçmiştik.

Eğer müvekkilimi sözleşmeli personel olarak değerlendirecek olursak sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esasların ek6. maddesine göre yaşlılık aylığı bağlanması durumunda sözleşme kendiliğinden sona ermiş oluyor bu durumda sözleşmeyi yenilememe hakkımız her zaman olduğu için emeklilik nedeniyle fesih içerikli bir bildirim yapmadan davayı açabiliriz diye düşünüyorum.