30-08-2020, 15:32
|
|
|
Haksız azil durumunda sözlü anlaşılan avukatlık ücreti talep edilebilir mi ?
Değerli Meslektaşlarım,
Birinci sorunum şöyle, 2019 yılında soruşturma aşamasında olan bir dosya için sorgu aşamasında şüphelinin vekilliğini yaptım. Şüphelinin tutuklanması üzerine yaklaşık 4-5 kez kendisini cezaevinde ziyaret ettim. Şüpheli ile aramda yazılı bir sözleşme mevcut değilken sözlü olarak bir ücret anlaşması gerçekleştirdik. Bu bağlamda kısmi ödemeler de aldım. Ancak şüpheli tarafından , kovuşturma aşamasına geçilmeden önce haksız olarak azledildim. Bu durumda Aaüt’de yer alan soruşturma aşaması için olan ücreti mi yoksa kovuşturma aşaması için olan ücreti mi yoksa whatsapp mesajları ve tanık beyanları ile ispat ederek sözlü olarak anlaştığımız bedeli mi talep edebilirim. Bu bağlamda icra takibi yolunu mu yoksa alacak davası yolunu mu tercih etmemi önerirsiniz.
İkinci sorunum da ise, 2020 yılının Şubat ayında Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bir davaya müdafii sıfatı ile vekalet sundum. Ancak haksız olarak dosyanın daha ilk duruşması yapılmadan azledildim. Sanık ile aramda yazılı ücret sözleşmesi mevcut değil. Whatsapp mesajları ve tanık beyanları ile sözlü olarak anlaştığımız bedeli ispat etme imkanım mevcut mudur? Bu durumda Aaüt’de yer alan ücreti mi talep edebilirim yoksa sözlü olarak anlaştığımız ücreti mi? Bu bağlamda icra takibi yolunu mu yoksa alacak davası yolunu mu tercih etmemi önerirsiniz ?
Cevaplarınız için teşekkürler. İyi çalışmalar.
|